72 Poplar

On a leafy street in Brooklyn Heights, this airy apartment for a young couple with three boys, is located inside a former Police Station. With grand proportions and ceiling heights, the project takes full advantage of the pre-war atmosphere and the inspiring location in Brooklyn Heights.

The apartment’s layout was adapted to our clients’ specific needs during the developer’s fit-out. Lighting and finishes were also upgraded. Built-in joineries were tailor-made and every detail and material were carefully selected to age gracefully. The home office is at the heart of the apartment, surrounded by dramatic glazed steel partitions and with a beamed ceiling that changes color. The vast living/dining/kitchen with 12’ ceilings opens up onto the patio. A lot of care was taken to ensure that the acoustics would make family life enjoyable; the ceiling’s sleek wooden slats conceal studio-grade acoustic damping throughtout. The kitchen’s cement tile floors are laid out in a custom pattern inspired by Kelim rugs. The master bedroom has a more private and sartorial feel, through the use of thick-pile wool carpeting, softer colors and furnishings. The boy’s rooms are fun and fexible, as well as their playroom in the cellar, that doubles as a guest bedroom.

It was important for the interior to feel relaxed and welcoming. Soft colours, natural warm textures and timeless pieces work together to create a harmonious and contemporary atmosphere. A functional and elegant space with its dual nature as a family haven offering a respite from the hectic life of the city and a great place for entertaining.

Project

Interior architecture project for new family home in reconverted police station

Location

Brooklyn Heights, New York, USA

Built

2016

Main Contractor

CONDE Construction

Executive Architect

Bárbara Fernández

Photographer

Francisco Cortina

Category

Interiors, Private Houses